web analytics

Over mij

Hallo,

Mijn naam is Daniëlle. Sinds januari 2012 ben ik veganist. Er is natuurlijk meer over me te vertellen (veel interessantere dingen!), maar omdat mijn blog over veganisme gaat, leek het me logisch hier maar mee te beginnen.

standnvv

De overstap naar veganisme heb ik niet zomaar gemaakt. Waar sommigen op een dag besluiten de omslag te maken, heb ik er jaren over gedaan. Ik ben al sinds mijn tienerjaren vegetariër (met een beschamenswaardige vega- pauze waarin ik veel vlees heb gegeten) en sinds mijn tweeëntwintigste neigde ik steeds meer naar veganisme. Ik dronk bijvoorbeeld sojamelk in plaats van koeienmelk, maar was hier niet erg consequent in.

Het duurde zo lang voordat ik helemaal vegan ging eten, doordat ik veel beren op de weg zag. Wat zou iedereen zeggen van die keuze? Hoe moest ik ooit al die ingrediëntenlijstjes gaan ontcijferen? En hoe zou ik mijn leven doorkomen zonder ooit nog eiersalade en kaas te eten?

schaapmelief (2)

Het bleek allemaal enorm mee te vallen. De meeste mensen reageerden (uiteindelijk) positief, ik weet precies welke producten uit de supermarkt vegan zijn, de ingrediëntenlijstjes kennen voor mij geen geheimen meer en ik eet nu zoveel lekkere dingen dat ik eiersalade en kaas echt niet mis.

Met dit vegan blog wil ik (beginnende) vegans of geïnteresseerden laten weten wat ik de afgelopen jaren heb geleerd. Want hoewel ik het gemakkelijk vind om veganistisch te leven, het was wel even wennen. Het lijkt me zonde als anderen het wiel opnieuw moeten uitvinden.

Groet,

Daniëlle

P.S. Wil je meer weten? Je kan me vinden op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest. Het is ook mogelijk  contact met me op te nemen.

11 Comments

 1. Esmé
  sep 16, 2013 @ 17:20:57

  Geweldig, net wat ik nodig heb! Ik ben veganist-in-wording, na eerst een jaar (in het begin ook af en aan) vegetarisch te hebben gegeten. Maar ik wist van bij de start al dat ik naar vegan wou. Ik herken veel uit je stukje hierboven en ik ga onmiddellijk je site verder verkennen.
  Leuk leuk leuk!

  Reply

 2. Daniëlle
  sep 16, 2013 @ 17:26:59

  Wat leuk om je reactie te lezen, Esmé! Zoals je nu vast al wel gezien hebt, staat er op dit moment nog niet heel veel op de website, maar dat wordt snel meer.

  Als je ergens vragen over hebt, stel ze me gerust. Ik help graag. ;)

  Reply

 3. Malu
  sep 28, 2013 @ 19:01:35

  Wat heb ik hier veel respect voor!

  Reply

 4. ikke
  nov 09, 2013 @ 19:29:35

  Leuke site heb je. Ik probeer regelmatig vegan te eten maar er echt helemaal voor gaan is (voorlopig) mijn ding niet echt. Bewonderenswaardig dat jij het weldoet!

  Reply

  • Daniëlle
   nov 10, 2013 @ 18:27:33

   Bedankt! Zo lastig vind ik het niet, ben er aardig aan gewend, haha.

   Goed dat je probeert regelmatig vegan te eten!

   Reply

 5. Barbara
  jan 15, 2014 @ 22:21:24

  Dank je wel voor het reageren op mijn site. Ik ben ook bezig met oog op het veganisme. Ik wilde eerst groeien in het vegetarisme, maar ik merk nu dat mijn keuzes toch naar het veganisme neigen. Ga je blog lezen. xx

  Reply

  • Daniëlle
   jan 15, 2014 @ 22:47:13

   Wat leuk om te horen! Ik ben benieuwd naar je ervaringen met veganisme. Als je tips nodig hebt, of vragen wil stellen ben hier aan het juiste adres. :)

   Reply

 6. Laura
  dec 29, 2014 @ 23:05:14

  Hoi Danielle,
  super leuk dat je een blog schrijft. Ik ben ook op de weg van vegetarier naar vegan dus het lijkt me erg handig over jouw ervaringen te lezen.

  Groeten uit Enschede,
  Laura

  Reply

  • Daniëlle
   jan 01, 2015 @ 11:41:44

   Wat goed dat je daar mee bezig bent. Als je vragen hebt, stel ze gerust!

   Reply

 7. Maaike
  aug 21, 2016 @ 20:05:52

  Leuk om te lezen! Ik ben sinds dit voorjaar plantaardig aan het eten. Ik vind het lekker maar ook een bijzondere zoektocht.

  Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge