Vegan dropshot

Het leven valt soms niet mee. Hoe hou je stand in een maatschappij waarin het veelvuldig nuttigen van alcohol de norm lijkt te zijn, dingen zelfgemaakt moeten zijn in plaats van gekocht en veganisme niet alleen in opkomst is, maar ook nog eens een moreel heel juiste keuze blijkt?

Uh.

Wat wilde ik zeggen?
Ik vierde oud en nieuw en nam zelfgemaakte dropshot mee.

Het internet staat vol recepten voor dropshot. Dit is het recept voor ruim een halve liter van de vegan versie die ik maakte.

  • Flesje Absolut Vodka 35CL
  • Half zakje Napoleon salmiakballen (zo’n 150 gram)
  • Half zakje Pandadrop (zo’n 120 gram)

Volgens de recepen op internet is het een kwestie van alles bij elkaar in een fles doen en een aantal dagen wachten. Ik geloof wel dat dat klopt.

Omdat ik niet veel tijd had, sloeg ik de ballen aan gruzelen voordat ik ze in de wodka liet vallen (en die worden zo scherp dat ze dwars door de theedoek staken die ik er omheen had gevouwen) en knipte ik de dropjes in stukken. De ballen losten op deze manier binnen een paar uur op en gaven het drankje de kleur van slootwater.

De dropjes bleken niet op te lossen, dus ik deed het mengsel in de blender. Werkte prima!

drophot

 

Het drankje wordt niet zo donker als de versie die in de winkel te koop is, maar wel minstens even lekker. De reacties die ik kreeg gisteravond waren allemaal ontzettend positief. Iemand riep ‘oeh, salmie-jakkie!’ vanwege de pittige salmiaksmaak. Ik denk dat dat de slogan gaat worden als ik dit drankje op de markt ga brengen.

Heb jij een leuke jaarwisseling gehad?