(Wat ik at op) de open dag van Melief – VeganMoFo #1

Gisteren bezocht in de open dag van Melief. Deze stichting vangt dieren in nood permanent op. Ik heb er een varken geadopteerd. Hij heet Jonas en ik wilde graag kennis met hem maken.

kippenmeliefj

Een bezoek brengen aan Melief is een aanrader. Het was bijzonder om te zien hoe de dieren hier rondliepen. De katten en kippen liepen gebroederlijk door elkaar heen. De kippen zaten buiten lekker in kuiltjes in het zand.

schaapmelief2

Hoewel er bij Melief best wat dieren met gedragsproblemen wonen, omdat ze nergens anders terecht kunnen, lopen er ook genoeg dieren die het wel interessant vinden dat je er bent en het leuk vinden contact met je te maken.

meliefkat

Naast een heleboel katten, kippen en honden, lopen er ook schapen, geiten, pony’s, paarden, duiven, ganzen en varkens rond. En eigenlijk alle dieren die je verder op een plek als Melief kan bedenken.

JonasMelief

Dit (rechts) is Jonas, mijn adoptievarken. Hij was net zo mooi als ik verwacht had, maar veel groter. Tijdens mijn bezoek heb ik meerdere keren bij Jonas gekeken. Hij was niet van zijn plek gekomen, maar had zich alleen op zijn andere kant gedraaid. Een varken naar mijn hart.

schaapmelief

Dit mooie dier stond bij Jonas in de buurt. Ik werd er spontaan een beetje verliefd op.

Voor meer informatie over (het steunen van) Stichting Melief, klik je hier. Voor meer foto’s van mijn bezoek aan Stichting Melief klik je hier.

VeganMofo
Het is Vegan Month of Food, en hoewel ik uren door kan schrijven over de dieren die ik gisteren heb gezien, is het de bedoeling dat ik deze maand minstens 20 keer over eten blog. Ik wil dat als stok achter de deur gebruiken, omdat ik wéér gezonder wil eten. De afgelopen tijd zijn de zakken chips weer stiekem mijn huis in geslopen. Ik ben niet heel erg aangekomen, maar ik ben wel vermoeider en bepukkelder. Hopelijk wordt het weer leuk om smoothies en salades te maken, als ik er over schrijf.

Goed.

Ik ga nu niet bloggen over wat voor gezonde dingen ik vandaag gegeten heb. Gisteren heb ik me helemaal volgegeten met vegan lekkers op de open dag van Melief. Wat is het leuk om ergens niet na te hoeven denken over wat je kiest. Alles was vegan!

meliefcheeseburger

Ok. Ik ben altijd een groot fan geweest van de smaak van de burgers van McDonalds. En deze cheeseburger deed me daar een beetje aan denken. Hij had net zo’n soort smaak van lege calorieën. Ik had er wel zes van kunnen eten, maar ik hield me in, want er was nog meer te p.roeven

meliefsate

Voordat ik naar de open dag ging, las ik al dat er saté van de Oude Plek geserveerd zou worden. Ik zou een aantal jaar geleden naar de Oude Plek gaan om te eten, maar dat lukte niet doordat mijn trein een nare vertraging had. Nu kon ik eindelijk iets proeven van deze vegetarische Chinees.

De saté is meer dan goedgekeurd. De stukjes hadden een waanzinnig lekkere structuur.

melieftaart1

Er waren veel vegan taarten. Ik koos deze taart vanwege de kleur. Ik vond hem erg lekker, hoewel de plakjes banaan van mij niet hadden gehoeven.

melieftaart2

Deze taart koos iemand anders en ik pikte een stuk. Hij smaakt gewoon zoals chocoladetaart hoort te smaken. Machtig.

melieftaart3

Nog iemand anders koos deze taart. Ik kreeg er een flink stuk van en was daarna aardig vol. We dachten dat het een taart met custard was. Hij smaakte in ieder geval erg goed.

melieftaartslagroom

Er stond een grote bak met plantaardige slagroom. Ook dat nog.

Hou jij ook zo van ongezond eten?